Vieraskirja

 

Vieraskirja

(*) Vaaditut kentät
Martti Kivistö kirjoittaa:
Torstai, Joulukuu 14, 2017, 23:24
Kasper Wreden lentokoneen moottoriasiassa nostan hattua asiaan paremmin perehtyneille moottoriharrastajille. Historiikkiin kirjattiin silloin saatavilla oleva tietämys. Kaikki tarkentava tieto otetaan luonnollisesti ilolla vastaan. Kasperin pioneerisuoritusta ne eivät millään tavoin himmennä - päinvastoin.
Jarmo Kankaanpä(...) kirjoittaa:
Maanantai, Lokakuu 30, 2017, 15:05
Kasper Wreden lentokoneenrakennusta käsittelevässä tekstissä on mahdollisesti pientä korjaamisen varaa. Tekstissä todetaan, " Moottoriksi hankittiin kolmisylinterinen V-
muotoinen, noin 30-40 kilon painoinen autonmoottori Ranskasta. " Ko. moottori lienee ollut Anzanin alun perin moottoripyörän moottoriksi suunnittelema ilmajäähdytteinen "viuhkamoottori" (vajaa tähtimoottori), jollaista käytti mm. Louis Blériot kanaalinylityksessään 1909; Wreden lentokone muistuttaa muutenkin paljon enemmän Blériotin malleja kuin saksalaista Taubea. Potkureita ei myöskään tehty liimaamalla ohuite vanerilevyjä yhteen vaan liimaamalla yhteen paksuhkoja viilulevyjä "vanerimaisesti" aihiopalkiksi, tarpeellisen jäykkyyden takaamiseksi ja halkeamisen estämiseksi.
Jorma Liiri kirjoittaa:
Sunnuntai, Syyskuu 3, 2017, 11:26
Kolmas vieraskirjatervehdykseni täältä Strömforsin Ruukista Ruotsinpyhtäältä!
Asia on todella tärkeä kaikille ummeljokelaisille- nykyisille ja etenkin Ummeljoelta jossain vaiheessa poismuuttaneille. Noin kaksi vuotta valmisteilla ollut Ummeljoen kyläkirja on valmistumisvaiheessa eli painoon menossa. Kirjaa on ollut tekemässä kyläyhdistyksen kesällä 2015 nimeämä toimikunta: puh.joht. Risto Heikkilä, muina jäseninä Timo Heikkilä, Jorma Liiri, Kirsti Heikkilä (Juurela), Leena Häkkinen (Paajanen), Salme Lehtinen (Siukkola) ja Ville Salonen. Aineiston kokoajana ja "työmyyränä" on toiminut lähes koko ajan "kylähelppi" Timo Varonen. Kirjaa varten on koottu eri kirjoittajien tekstejä, taltioituna on noin 200 tekstiarkkia ja kirjan sivumääräksi on arvioitu 200-400 painokoosta ja tekstityypistä riippuen. Kuvia kirjaan tulee noin 5-60 kpl.

Kirjan painosmäärä on rajallinen, joten kiinnostuneille varataan mahdollisuus tilata kirjaa ennakkoon haluamansa määrän. Kirjan hinta tulee olemaan noin 25-30 euroa ja maksu peritään vasta sitten kun se on omistajallaan. Toimittamista varten tarvitsemme varauksen yhteydessä varaajan nimen, puhelinnumeron (mielellään myös sähköpostiosoitteen). Varauksia otamme vastaan mahdollisimman pian. Varauslistoja on ainakin toimikunnan jäsenillä, eri yhdistyksillä jne. Risto Heikkilällä (puh.050-5113277) ja Timo Varosella (puh. 040-5136930) on tarkat tiedot. Olen auliisti käytettävissänne kirjan varauksissa: Jorma Liiri puh. 044-0618350, jorma.liiri@gmail.com. PS. Viedään kyläkirjahanke kunnialla päätökseen teidän avullanne arvoisat ummeljokelaiset (ja muutkin asiasta kiinnostuneet).
Tanja Sinisalo kirjoittaa:
Lauantai, Elokuu 13, 2016, 17:29
Kiva kun meijän kylälläkin on omat sivut! ;)
Veli Heikkilä kirjoittaa:
Lauantai, Heinäkuu 30, 2016, 12:53
Hei!

Onko kellään tietoja/kuvia Ummeljoen yläpäässä sijainneesta Ilosaaren pajasta? Rakennus sijaitsi Ummeljoen/Korian maantien ja Kapparan kujan alkupään välisellä alueella autoilija Yrjö Ilosaaren asunnon vieressä. Maantien vastakkaisella puolella oli/on Nestori Tyllisen mökki, jossa myöhemmin oli ns. Lillin parturi-kampaamo. Ilosaaren talossa asui myöhemmin Hovin perhe.
Jukkas kirjoittaa:
Perjantai, Kesäkuu 3, 2016, 00:00
Hei Kari 2g,
Huomasit kai, että otsikoiden alla on valikoita:
- Tapahtumat sisältää niitä useilta vuosilta ja vaikka kuinka paljon.
- Tietoa kylästä valikosta löytyy faktaa Ummeljoelta - uutta sekä vanhaa.
Otsikkokuva ei ole Ummeljoelta vaan on sivustopalvelun kuvapankista otettu maisemakuva. Jos sinulla on sopiva kuva otsikkokuvaksi lähetä se kyläyhdistykselle.
Kari 2g kirjoittaa:
Lauantai, Toukokuu 28, 2016, 17:28
Hei! Hienot sivut ja toteutus, mutta harmi ettei infot osiossa tai tietoa kylästä ollut mitään kerrottavaa.. Vai eikö siitä tunkkilasta ole mitään sanottavaa!? Tapahtumatkin tyhjiä, kun eihän sielä jumankekka tapahu edes mitään !!1
Ps. Mistäpäin tuo sivun yläosassa sijaitseva kuva Ummeljoen tagilla sijaitsee sitten itse ummeljoella? Kuva on yhtä propagandaa kuin ilta sanomien uutiset venäjästä
Viola R kirjoittaa:
Tiistai, Huhtikuu 12, 2016, 12:49
Moi vaan!

Vois ensi kesänä käydä mökiltä myös parikymmentä kilsaa etelämpänä Ummeljoella.
Jorma Liiri kirjoittaa:
Maanantai, Elokuu 10, 2015, 15:12
Vieraskirjatervehdys Strömforsin Ruukista Ruotsinpyhtäältä!
Viimeksi eli vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen opinahjoni eli Ummeljoen uuden koulun 60-vuotisjuhliin valmistautumisesta.
Tämä kirjoitukseni koskee koulunkäynnin/ opiskelun lopettamista Ummeljoen-Myllykosken alueella. Keväällä tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun kirjoitin ylioppilaaksi Myllykosken yhteiskoulussa. Yo-kirjoituksiin osallistui kaikkiaan 45 abiturenttia: A-luokalla eli matemaattisella linjalla 18 oppilasta(6 tyttöä ja 12 poikaa) ja B-luokalla eli kielilinjalla 27 oppilasta (19 tyttöä ja 8 poikaa). Ummeljokelaisia oli kaikkiaan 12 (6 kummaltakin luokalta.
50-vuotisjuhlakokousta vietämme lauantaina 29.08.2015 klo 13 alkaen Myllykoskella vanhan koulurakennuksen ympäristössä. Ohjelmassa on mm. käynti sankarihaudalla, hartaushetki Myllykosken kirkossa, tutustuminen entiseen opinahjoon sekä illallinen ja illanvietto Mypa-talolla Saviniemessä. Tällä hetkellä varmoja osallistujia on ilmoittautunut 26 ja todennäköisesti muutama "ennakkoilmoittautunut" tulee lisää. Opettajista Reijo Pajuoja ja Seppo Butt ovat varmistaneet osallistumisensa.
Toivottavasti mahdollisimman moni ummeljokelainen ylioppilas mallia 1965 osallistuu juhlakokoukseen ( Ritva Ikonen, Marja-Liisa Ojala, Lea Rekola, Kristian Brotherus, Juhani Forsström, Jouko Virtanen, Sari Brotherus, Anna-Liisa Mäkelä, Anita Laine, Anneli Nivell, Marjatta Saari, Jorma Liiri).
Edellinen luokkakokous pidettiin kesällä 2010 täällä historiallisessa Strömforsin Ruukissa. Osallistumisprosentti oli muistaakseni tasan 60 %:a, joten pannaan tällä kertaa vielä paremmaksi.
Aurinkoisin syysterveisin Jorma Liiri
PS. Kiitotien lentokentällä tavataan 13.08.!!
Roger Rask kirjoittaa:
Sunnuntai, Heinäkuu 19, 2015, 09:55
Onko siellä joku kiltti setä taikka täti joka kertoisi mistä ummeljoen ravustuslupia saisi ostaa,kun ei sitä infoa löydy mistään.
Vesa Yrjölä kirjoittaa:
Maanantai, Kesäkuu 1, 2015, 16:49
taas miä kävin sivuille. edellisellä kerralla hain jopa yhistyksen jäsenyyttä, mutta kai minut taas hylättiin
Joni Mättö kirjoittaa:
Keskiviikko, Joulukuu 10, 2014, 13:52
Tervehdys Vantaalta. Kiva että tuonne Tietoa kylästä-osioon on tullut uutta materiaalia. Keskikosken siltaosiossa oli myös mielenkiintoista tekstiä historiasta. Kylän kuvat sekä tapahtumakuvat ovat myös kivoja. Itse en kylällä ollut 20 vuoteen käynyt ennen viime talvista luokkakokousta Naukkarisen Jukan paikassa. Kiitoksia vielä Jukalle siitä oli mukava kokous. Päästiin silloin vierailemaan Ummeljoen koulussakin, josta itse siirryin yläasteelle -78. Se on vaan kumma, kun tuota ikää on tullut lisää niin kaipaus kotiseudulle sen kun kasvaa. Hyvää Joulun odotusta kaikille Ummeljokelaisille!
Vesa Yrjölä kirjoittaa:
Maanantai, Syyskuu 1, 2014, 19:49
Hyvää tietoa ja hyvä historiikki
Pirjo Lietzen (Ri(...) kirjoittaa:
Maanantai, Elokuu 18, 2014, 19:08
Hei Ummeljokilaiset, nykyiset sekä entiset. Itse aloitin Ummeljoen koulussa 3:lla luokalla. Matti Nurmi opettajana. Vietimme - vuosia sitten tapaamista em luokan ja opettajan kanssa koululla. Mukavaa olisi jälleen nähdä perjantaina!!
Jorma Liiri kirjoittaa:
Keskiviikko, Elokuu 13, 2014, 13:50
Ummeljoen nykyisen koulurakennuksen 60-vuotisjuhlaa vietetään perjantaina 22.08.2014 klo 10.00-14.00. Toivottavasti juhlapaikalle saapuisi mahdollisimman moni syyslukukaudella 1954 kansakoulun 2. vuosiluokan aloittaneesta 36 oppilaasta (samoin tietysti 3.luokan oppilaista, sillä muistini mukaan vanhassa koulussa 1-2 luokat muodostivat yhdysluokan, joten "vanhoja tuttuja" löytyy tietysti myös tältä luokalta. Opettaja Kerttu Juurelan opettama 2. luokan luokkakuva (1954-1955) löytyy mm. Myllykosken seudun kyläkirja 2.sivulta 78. Kirjan on toimittanut Myllykosken seudun kotiseutuyhdistys/Reijo Pajuoja (v.2003). Juhlassa tavataan. PS. Olin muuten kesäkuussa? elämäni ensimmäisessä "mielenosoituksessa" Kouvolan Manskin kävelykadulla. Siellä vastustettiin kyläkoulujen mm. Ummeljoen koulun lakkauttamisaikeita. Muuten täällä Loviisan kaupungissa on käynnissä samoin kuin Kouvolassa tämä järjetön/hillitön kyläkoulujen hävittämisvimma!
Juhlapaikalla toivottavasti tavataan! Jorma Liiri, Ruotsinpyhtää (044-0618350, jorma.liiri @gmail.com
Vesa Yrjölä kirjoittaa:
Lauantai, Heinäkuu 26, 2014, 13:23
Synnyin Yrjölänmäellä -40, joten olen paljasjalkainen.
Jouko Virtanen kirjoittaa:
Sunnuntai, Toukokuu 25, 2014, 15:16
Olin 8v, kun Ummeljoen kansakoulu ja Keskikosken silta valmistuivat. Kannatan lämpimästi Ummeljoen koulun säilyttämistä. Asuin Ummeljoella vakituisesti vuodet 1946-1965, ja nykyisin Espoossa. Käyn vielä Ummeljoella pääasiassa kesäisin. Terveisiä kaikille tutuille.
Jukka kirjoittaa:
Tiistai, Toukokuu 20, 2014, 07:44
Vieraskirja avattu 20.5.2014